top of page

ÖNISMERETI NAPOK
Kapcsolat - Figyelem - Megértés

1 Nap - 3 x 2,5  órás  foglalkozás
1 foglalkozás max. létszáma: 15 fő
1 Nap összesen 45 fő


Nyílt napok: 2024. 05.10. és 05.25-én

csoportterápia

„Mindannyian felfedezők vagyunk. Hogyan élhetnénk úgy, hogy csak nézünk egy ajtót, de soha nem nyitjuk ki?”

– Duane Robert Ballard -

Miért kell céges keretek között foglalkozni az önismerettel?

​Az elmúlt időszak hatásai nem múltak el nyomtalanul. A közösségi kapcsolatok fellazultak, átalakultak, a munkavállalók ingerültebbek és feszültebbek lettek, felerősödtek a munkahelyi konfliktusok is.

FONTOS, hogy elkezdjük tudatosan újjáépíteni és megerősíteni ezt a belső közeget, hogy a munkavállalók megfelelő megértést és támogatást kapjanak egymástól, hogy egy befogadó, megtartó közösséggé váljanak. 

Mikor kezdünk el tudatosan önmagunkkal foglalkozni?

​Alapvetően akkor kezdünk el jobban önmagunkra figyelni, amikor nem úgy alakul az életünk, ahogyan azt mi szeretnénk. Általában valamilyen erős érzelmi hatás, anyagi veszteség ér bennünket, esetleg a karrierünkkel, élethelyzetünkkel  kapcsolatos fordulóponthoz érünk.

 

Miben tud segíteni az Önismeret?

Az önismeret abban tud segíti céges környezetben, hogy a kollégák elkezdik jobban megérteni azt hogy, mit és miért tesznek. Miért kerülnek mindig hasonló helyzetekbe? Hogyan tudják magukat alakítani, formálni úgy, hogy jobban rálássanak önmagukra és a viselkedéseik, cselekedeteik okaira. Elkezdik megérteni azt hogy a őket  ért negatív hatások, hogyan változtatták meg az életüket. Az okok és miértek megértése pedig nagyobb nyugalmat, magabiztosságot és tudatosságot hoz majd a mindennapjaikba.​​

Önismereti Nap tervezett programjai

Nyílt napok: 2024.05.10 és 05.25 (a MagNet Házban) 

Parts_party önismereti nap

 Kivel érzem jól magam

 Part's Party / Én-részek találkozója

Első foglalkozás

8:30-11:00

- Vannak olyan emberek a környezetedben, akik valami miatt borzasztóan idegesítenek?

- Volt már olyan, hogy egy kollégád, barátod bizonyos cselekedete, reakciója heves ellenállást váltott ki belőled?

- Előfordult hogy a saját gyermeked, házastársad, rokonod egy bizonyos viselkedése, vagy helyzetre adott reakciója okozta mindezt?

Ha bármelyik kérdésre is IGEN a válaszod, akkor gyere és oldjuk meg / oldjuk fel közösen ezt a problémát. A megoldás kulcsa benned van!

A 2,5 órás foglalkozás alatt sok humorral, közösen dolgozunk a felmerült problémákon és egészen biztosan másként fogod látni majd azt az embert, azt a tulajdonságot, ami ezt a feszültséget okozta benned.

Második foglalkozás

11:30-14:00

 

A szomatodráma egy a testet alapul vevő önismereti módszer, amely kreatív, játékos módon ad lehetőséget arra, hogy saját testünk rejtett működését jobban megismerjük, ezáltal pedig képesek leszünk magunkat komplex, módon érzékelni és gyógyítani.

 

A folyamat során lehetővé válik, hogy könnyed, elegáns és mégis mélyen megindító módon találkozzunk testünknek tudatunk elől elrejtett titkaival, és érzelem gazdagabb kapcsolatba kerüljünk – szimbolikusan csakúgy, mint valóságosan – saját testrészeinkkel.

 

A módszer azon az elven alapul, hogy a saját testünkről alkotott elképzeléseink megismerése és átalakítása gyógyító folyamatokat indíthat szervezetünkben, sok esetben egy-egy makacs, tudattalan blokk feloldása révén.

 Testi betegségek - Lelki háttere  SzomatoDráma foglalkozás

SzomatoDrama

Mentál Klub

  Csoportfoglalkozás

Mentál Klub

Harmadik foglalkozás

14:30-16:00

 

Minden változik és alakul körülöttünk, egyre nagyobb igény az olyan közösségek iránt, ahol meg lehet osztani gondolatokat, érzéseket és tudunk segítő, támogató magatartással egymás felé fordulni. Ha te és a céged is ilyen kereső üzemmódban vagy akkor jelentkezz!

Mivel segítjük ezt?


-Olyan érzelemszabályozó technikákkal, melyek segítenek megőrizni egy belső egyensúlyi állapotot
-Kognitív gyakorlatokat végzünk és a negatív gondolatokat, pozitívra cseréljük!
-Belső erőforrásokat keresünk és szabadítunk fel, melyek segítségével jobban tudnak megküzdeni az a munkában a mindennapi életben felmerülő nehézségekkel.

„Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki, aki rábír, hogy megtegyük azt, amire képesek vagyunk.”

– Ralph Waldo Emerson-

Faragó István_small.png

Ki az, aki a foglalkozást vezeti?

 

Faragó István vagyok. 2006-ban kezdtem a pszichológiai tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen. Az első hallgatója voltam a szintén 2006-ban indult Integrál pszichológia képzésnek.  Folyamatosan képeztem magam,  2010-ben SzomatoDráma vezető, 2012-ben meditációs oktatói képesítést is szereztem. Az okleveles egészségfejlesztő diplomámat 2020-ban, a Munkahelyi mentálhigiénés szakértő képzést pedig 2022-ben végeztem el a BGE-en.

2015 óta vezetem saját cégemet a Stressz-M-et. Egy saját fejlesztésű online diagnosztikai eszközzel pszichoszociális kockázatokat /negatív stresszhatásokat vizsgálunk cégeknél. Stressz-menedzsment és munkavállalói jóllét programokat koordinálunk.

2020 júliusában több szolgáltató céggel és két egyetemi oktatóval megalapítottuk a Wellbeing  Szövetséget. ahol a magyarországi  jóllét kultúra fejlesztésén dolgozunk.

 "Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”

– Weöres Sándor -

bottom of page