top of page

ÖNISMERETI NAPOK
Kapcsolat - Figyelem - Megértés

1 Nap - 3 x 2,5  órás  foglalkozás
1 foglalkozás max. létszáma: 15 fő
1 Nap összesen 45 fő


Nyílt napok: 2024. 05.10. és 05.25-én

csoportterápia

„Mindannyian felfedezők vagyunk. Hogyan élhetnénk úgy, hogy csak nézünk egy ajtót, de soha nem nyitjuk ki?”

– Duane Robert Ballard -

Miért kell céges keretek között foglalkozni az önismerettel?

​Az elmúlt időszak hatásai nem múltak el nyomtalanul. A közösségi kapcsolatok fellazultak, átalakultak, a munkavállalók ingerültebbek és feszültebbek lettek, felerősödtek a munkahelyi konfliktusok is.

FONTOS, hogy elkezdjük tudatosan újjáépíteni és megerősíteni ezt a belső közeget, hogy a munkavállalók megfelelő megértést és támogatást kapjanak egymástól, hogy egy befogadó, megtartó közösséggé váljanak. 

Mikor kezdünk el tudatosan önmagunkkal foglalkozni?

​Alapvetően akkor kezdünk el jobban önmagunkra figyelni, amikor nem úgy alakul az életünk, ahogyan azt mi szeretnénk. Általában valamilyen erős érzelmi hatás, anyagi veszteség ér bennünket, esetleg a karrierünkkel, élethelyzetünkkel  kapcsolatos fordulóponthoz érünk.

 

Miben tud segíteni az Önismeret?

Az önismeret abban tud segíti céges környezetben, hogy a kollégák elkezdik jobban megérteni azt hogy, mit és miért tesznek. Miért kerülnek mindig hasonló helyzetekbe? Hogyan tudják magukat alakítani, formálni úgy, hogy jobban rálássanak önmagukra és a viselkedéseik, cselekedeteik okaira. Elkezdik megérteni azt hogy a őket  ért negatív hatások, hogyan változtatták meg az életüket. Az okok és miértek megértése pedig nagyobb nyugalmat, magabiztosságot és tudatosságot hoz majd a mindennapjaikba.​​

Önismereti Nap tervezett programjai

Nyílt napok: 2024.05.10 és 05.25 (a MagNet Házban) 

Parts_party önismereti nap

 Kivel érzem jól magam

 Part's Party / Én-részek találkozója

Első foglalkozás

2,5 órában

- Vannak olyan emberek a környezetedben, akik valami miatt borzasztóan idegesítenek?

- Volt már olyan, hogy egy kollégád, barátod bizonyos cselekedete, reakciója heves ellenállást váltott ki belőled?

- Előfordult hogy a saját gyermeked, házastársad, rokonod egy bizonyos viselkedése, vagy helyzetre adott reakciója okozta mindezt?

Ha bármelyik kérdésre is IGEN a válaszod, akkor gyere és oldjuk meg / oldjuk fel közösen ezt a problémát. A megoldás kulcsa benned van!

A 2,5 órás foglalkozás alatt sok humorral, közösen dolgozunk a felmerült problémákon és egészen biztosan másként fogod látni majd azt az embert, azt a tulajdonságot, ami ezt a feszültséget okozta benned.

Második foglalkozás

2,5 órában

 

A szomatodráma egy a testet alapul vevő önismereti módszer, amely kreatív, játékos módon ad lehetőséget arra, hogy saját testünk rejtett működését jobban megismerjük, ezáltal pedig képesek leszünk magunkat komplex, módon érzékelni és gyógyítani.

 

A folyamat során lehetővé válik, hogy könnyed, elegáns és mégis mélyen megindító módon találkozzunk testünknek tudatunk elől elrejtett titkaival, és érzelem gazdagabb kapcsolatba kerüljünk – szimbolikusan csakúgy, mint valóságosan – saját testrészeinkkel.

 

A módszer azon az elven alapul, hogy a saját testünkről alkotott elképzeléseink megismerése és átalakítása gyógyító folyamatokat indíthat szervezetünkben, sok esetben egy-egy makacs, tudattalan blokk feloldása révén.

 Testi betegségek - Lelki háttere  SzomatoDráma foglalkozás

SzomatoDrama

Mentál Klub

  Csoportfoglalkozás

Mentál Klub

Harmadik foglalkozás

2,5 órában

 

Minden változik és alakul körülöttünk, egyre nagyobb igény az olyan közösségek iránt, ahol meg lehet osztani gondolatokat, érzéseket és tudunk segítő, támogató magatartással egymás felé fordulni. Ha te és a céged is ilyen kereső üzemmódban vagy akkor jelentkezz!

Mivel segítjük ezt?


-Olyan érzelemszabályozó technikákkal, melyek segítenek megőrizni egy belső egyensúlyi állapotot
-Kognitív gyakorlatokat végzünk és a negatív gondolatokat, pozitívra cseréljük!
-Belső erőforrásokat keresünk és szabadítunk fel, melyek segítségével jobban tudnak megküzdeni az a munkában a mindennapi életben felmerülő nehézségekkel.

„Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki, aki rábír, hogy megtegyük azt, amire képesek vagyunk.”

– Ralph Waldo Emerson-

Faragó István_small.png

Ki az, aki a foglalkozást vezeti?

 

Faragó István vagyok. 2006-ban kezdtem a pszichológiai tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen. Az első hallgatója voltam a szintén 2006-ban indult Integrál pszichológia képzésnek.  Folyamatosan képeztem magam,  2010-ben SzomatoDráma vezető, 2012-ben meditációs oktatói képesítést is szereztem. Az okleveles egészségfejlesztő diplomámat 2020-ban, a Munkahelyi mentálhigiénés szakértő képzést pedig 2022-ben végeztem el a BGE-en.

2015 óta vezetem saját cégemet a Stressz-M-et. Egy saját fejlesztésű online diagnosztikai eszközzel pszichoszociális kockázatokat /negatív stresszhatásokat vizsgálunk cégeknél. Stressz-menedzsment és munkavállalói jóllét programokat koordinálunk.

2020 júliusában több szolgáltató céggel és két egyetemi oktatóval megalapítottuk a Wellbeing  Szövetséget. ahol a magyarországi  jóllét kultúra fejlesztésén dolgozunk.

 "Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”

– Weöres Sándor -

bottom of page