top of page
Woman at Work

Leadership - Mental Health

A mai vállalatok sikerességének a  titka, már nem csak a stratégiában és termelékenységben rejlik, hanem a vezetők mentális egészségének megőrzésében is.

A vezetőknek megfelelő eszközökre és tudásra van szükségük ahhoz, hogy a saját és csapatuk mentális jóllétét hatékonyan kezelhessék.

Ezért alkottuk meg:

A Leadership - Mental Health programot.

Következő képzés időpontja: 2024. ősz.

Kihelyezett képzésre vonatkozó információért

kérünk, keress bennünket

a 06 30 262 0363-as telefonszámon.

VezetŐi Önismeret Fejlesztése

"A vezetőknek időt kell szánniuk önmaguk megértésére és a saját mentális egészségük figyelemmel kísérésére."

- Harvard Business Review -

Vezetői Tudatosság Növelése

"A vezetőknek megfelelő képzést kell kapniuk a mentális egészség kezelésére és a mentális problémák korai felismerésére."

- Deloitte -

Támogató Munkakörnyezet Kialakítása

"A pozitív munkahelyi környezet, a nyitott kommunikáció és a támogató vezetői stílus hozzájárul a munkavállalói mentális egészség javításához."

- WHO -
Leadership - kutatások - Stressz-M

Kutatási Eredmények

1) Mentális Jóllét és Teljesítmény Összefüggése: Azok a vállalatok, amelyek vezetői rendszeresen foglalkoznak a mentális egészséggel és vezetői képzést nyújtanak ezen a területen, általában magasabb teljesítményt és elkötelezettséget tapasztalnak a munkavállalók körében.

 

2) Megelőzés Fontossága: A vezetők képzése a mentális egészség terén elősegíti a problémák korai felismerését és megelőzését. Ezáltal csökkenthetőek a lelki problémák súlyosbodásai, a hosszú távú, mentális eredetű betegszabadságok.

 

3) Csapatösszetartás és Innováció: Ha a vezetők olyan környezetet teremtenek, amely támogatja a mentális jóllétet és a kreativitást, akkor ezzel elősegítik a csapatösszetartást és az innovációt, ami kulcsfontosságú a vállalati sikeresség szempontjából.

Légy az a VEZETŐ, aki lépést tart az új kihívásokkal!

A mai modern világban a vezetőknek egyre nagyobb szerep jut a mentális egészség megőrzésében és a csapattagok támogatásában. Ezért ajánljuk a Leadership – Mental Health Programot, amely nem csak arról szól, hogyan növelheted a saját hatékonyságodat a munkában, hanem arról is, hogy hogyan tudsz jobban gondoskodni saját lelki egészségedről és a csapatod jóllétééről is.

Faragó István / Stressz-M

Faragó István
Stressz-M Alapítója, Wellbeing Szövetség Elnöke
Okl. Egészségfejlesztő, Mentálhigiénés szakember

A program ötletgazdája és egyik oktatója

Miért ajánlom ezt a programot?

Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy olyan szakértői csapattal dolgozzunk együtt, akik professzionális szinten, több éves gyakorlati, elméleti és képzői tapasztalattal rendelkeznek. Oktatóink egyaránt képviselik a vezetői gyakorlati területet, a tudományos kutatói oldalt és a mentálhigiénés tanácsadói szemléletet.

 

- Friss Perspektívák:  Olyan eszközöket ismerhetsz meg, melyekkel hatékonyabban kezelheted a mentális egészséggel kapcsolatos kihívásokat.

- Nemzetközi Tudás: Nemzetközi kutatások ajánlásait osztjuk  meg veled arról, hogy mit használnak a sikeres vezetők a mentális jóllét támogatására.

- Csapatösszetartás Erősítése: Tanulhatsz arról is, hogyan tudsz olyan környezetet teremteni, ahol mindenki jól érzi magát és a csapat együttműködése fokozódik.

8 Hetes Hibrid Program
(30 órában)

01

3 óra online

ÉRZÉKENYÍTÉS SZEMLÉLETÁTADÁS

-Sajátélményhez  kapcsolt ismeretátadás, interaktív találkozó.
-Beszélgetés a mentális egészségről, annak összetevőiről:
Keyes, HAPA  Bandura modelljei - mindezek mentén beszélgetés a témáról, személyes példákkal.

02

6 óra személyes

AZ ÉN MENTÁLIS EGÉSZSÉGEM WORKSHOP

-Hat órás, személyes jelenléttel megvalósuló workshop 
-Több olyan gyakorlat végrehajtása, amely növeli a résztvevő személyes tudatosságát, aktivitását és erősíti az önreflexiós készégét a saját mentális egészségével összefüggésben.

03

3 óra online

PIROS LÁMPÁK MENTÁLIS TÜNETEK 

-Tipikus helyzetek gyűjtése a munkahelyről, kinek, mi okoz nehézséget a munkatársakkal való együttműködésben. Milyen egyéni és szervezeti szinten megjelenő indikátorai vannak a mentális egészséggel összefüggő problémának.

04

3 óra online

PREVENCIÓS ESZKÖZTÁR VEZETŐKNEK

-Milyen konkrét eszközöket tud a vezető alkalmazni a mentális egészséggel összefüggő problémák kialakulásának megelőzésére? Kommunikáció, pozitív megküzdés fejlesztése -Csoportos esetmegbeszélés, Handout-ok, háttéranyagok. 
 

05

3 óra online

INTERVENCIÓS MEGOLDÁSOK
VEZETŐKNEK

A konkrét “hogyanok” megismertetése,  eljárások, eszközök, forgatókönyvek bemutatása. Megoldások keresése, vezetői eszköztár bővítése. Mikrointervenciós lehetőségek a mindennapokban.

06

6 óra személyes

HELYZETGYAKORLATOK
SZEREPJÁTÉKOK

Helyzetgyakorlatok, inkubátor helyzetek, kollegiális coaching, szerepjáték, segítő beszélgetések triádban stb., a korábban tanult eszközök személyes gyakorlása. Egyéni intervenciós portfólió kialakítása.

07

4 óra személyes

ZÁRÓ ESETMEGBESZÉLÉSEK VIZSGA

Egyéni vagy csoportos esetbemutatás.  Beszámolók szubjektív értékelése. Előre megadott szerepek alapján szituációs gyakorlatokat végzünk, konstruktív visszajelzéssel zárjuk.

08

2 óra online

UTÓKÖVETÉS TAPASZTALATMEGOSZTÁS
SZUPERVÍZIÓ
 

1-2 hónappal a képzés után találkozunk és újra megosztjuk a tapasztalatokat egymással. A felmerült igények alapján  lehetőséget biztosítunk további egyéni konzultációkra és szupervizióra is. 

 OKTATÓINK

dr. Kun Ágota

Ágota a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékének docense, Munka és szervezet szakpszichológusként munkahelyi jóllét programok kialakításával és megvalósításával foglalkozik.

  • LinkedIn

Dudás Erika

Erika Munka és szervezetpszichológiai szakpszichológus, a LESZ elnöke, 500 önkéntes tevékenységét koordinálja a mentálhigiénés prevenció, a krízisek kezelése és az öngyilkosság megelőzésének érdekében.

  • Facebook
Dudas Erika.jpg
Foto_VertesiAndrea.png

Vértesi Andrea

Andrea Munka és szervezet, sport szakpszichológus HR vezetőként  dolgozik IT területen. Széleskörű tapasztalatot szerzett változásmenedzsment, szervezetfejlesztés, tehetséggondozás és HR rendszerek terén.

  • LinkedIn
Simó Irma.jpg

Simó Irma

Irma Klinikai pszichológus,

 mentálhigiénés szakember, művészetterapeuta,

szupervizor. 

Az Erdélyi Telefonos és Internetes

Lelkisegély Szolgálat szakmai vezetője, 

62 képzett önkéntessel együtt.

  • Facebook

Mivel leszel több a program után?
 

Hatása lesz a vezetői képességeidre és ezáltal a munkahelyi környezetedre!

Regisztálj, és a részletekkel kapcsolatban felvesszük veled a kapcsolatot!

    bottom of page