top of page

máj. 17., V

|

Online Interaktív Előadás - Zoom

Hogyan segíthetjük gyermekeinket az életre való felkészülésben?

HOGYAN SEGÍTHETI GYERMEKEINKET AZ ISKOLA AZ ÉLETRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSBEN? Csatlakozz a Mental Coffee következő interaktív online előadásához Dr. Jakab Julianna pszichológus, az Életrevaló Program magyarországi vezetőjével.

Registration is Closed
See other events
Hogyan segíthetjük gyermekeinket az életre való felkészülésben?
Hogyan segíthetjük gyermekeinket az életre való felkészülésben?

Időpont és helyszín

2020. máj. 17. 17:00 – 18:15

Online Interaktív Előadás - Zoom

A rendezvényről

Hogyan készítsük fel #gyerekeinket egy olyan világra, amiről nem tudjuk, hogy milyen lesz? Visszajelzések szerint a #szülők egyre inkább értékelik a #pedagógusok munkáját az elmúlt hónapok otthoni tapasztalatainak köszönhetően. Mélyebben, zsigeribb módon értik, mit jelent a #nevelés feladata. Hogy akkor és annyi időre üljön oda a gyerek a feladat mellé, hogy jól megcsinálja, talán még élvezze is.

Bármelyik szerepben, szülőként és nevelőként is tartós értékekre alapuló #tudást szeretnénk adni a gyerekeinknek, amivel megállhatják a helyüket az életben, és boldogok lehetnek. A világban a változás komoly sebességre kapcsolt. Egyre inkább elkerülhetetlen a kihívás, hogy megértsük: mi az a tudás, amire az életben valóban mindenkinek szüksége van, hogy a megszerzett ismereteit elismert teljesítményekre, működő kapcsolatokra, hosszabb távon értelemteli, jelentőségteljes, boldog életre tudja váltani?

Egy következő, de nagyon fontos kérdés, hogy hogyan adható ez át? Egyrészt léteznek az eszközként használható tudások, amelyekkel megvalósíthatjuk a céljainkat, másrészt létezik az a rész, amire azt mondjuk, hogy „énreleváns”, azaz saját magunk, mint eszköz „használatára” vonatkozik. Egy egyszerű példa: jó, ha tudok Excell táblákkal dolgozni, de mi van, ha amikor napi kettőnél többet kéne készítenem, kiborít a monotonitása?

Az Életrevaló program a pedagógusok nevelési módszertanának és szemléletmódjának fejlesztésén keresztül támogatja a fiatalok egyéni és kapcsolati kompetenciáinak tudatos, rendszerszerű bővítését úgy, hogy közben az oktatási-nevelési intézmény szervezeti kultúrája is fejlődik. A tudásanyag, amire a program felépül, Stephen Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása című könyvében, és a hozzá tartozó hasonló, korosztályokra kidolgozott irodalmakban lelhető fel.

Az előadás a fenti tudás egyszerű, teljes térképét leíró tartalmát mutatja be, másrészt azt, hogyan működik az életvezetési készségek tanítása a programban, azaz hogy jutnak el oda, és mi történik, amikor egy gyerek 7 szokást tanulhat az iskolában (óvodában, kollégiumban, egyetemen).

Várunk szeretettel! 

Az előadást a Zoom keretrendszerében tartjuk. Ahhoz, hogy élőben ott tudj lenni velünk, kérjük regisztrálj előre az eseményre.

Oszd meg

bottom of page